Gezondheid Gezondheid Rescue Remedy
Afdrukken E-mail

Rescue Remedy

Dr. Edward Bach, een arts uit Engeland, die leefde van 1886-1936, heeft in 1930 zijn bloeiende praktijk in Londen verlaten, omdat hij voelde dat er een andere manier van genezen was. Hij trok de natuur in en ontdekte dat in bepaalde bloemen en knoppen een energie zit die dicht bij de energie ligt van de mens wanneer deze in perfecte balans is.

Hij heeft door zijn zoektocht naar deze energie uiteindelijk 38 remedies ontwikkeld waarvan één remedie is samengesteld uit 5 van de bestaande remedies: de Rescue Remedie. Rescue Remedie (ook wel Nature's Rescue genoemd) is de meest veelzijdige Remedie van alle Bach Bloesems. De 5 remedies werken tezamen om stress en angst te kalmeren of om shock of trauma's te behandelen. Rescue Remedie heeft zeker vele dieren gered en is helemaal veilig. Iedere konijnenhouder zal het zeer bruikbaar vinden. Het is een geweldige aanvulling op de nooddoos.

Waar is het voor?

Je kan het bijvoorbeeld veilig gebruiken vóór een bezoek aan de dierenarts om te helpen bij de stress van het reizen en om de eventuele behandeling beter te doen aanslaan. Uiteraard kan Rescue Remedie geen bezoek aan de dierenarts vervangen.

Ook kan het helpen bij elk soort verwonding. Vaak zal het dieren die in shock of bewusteloos zijn weer bijbrengen. Dit kun je doen door een paar druppels op de oren te doen.
Rescue Remedie helpt ook dieren met bijkomen van een verdoving of operatie.

Rescue Remedie werkt ook uitstekend tegen stress door bijvoorbeeld vuurwerk, verjaardag, reizen, vreemde dieren in huis, etc.

Wat zit erin?

De vijf remedies in Rescue zijn Star of Bethlehem (tegen trauma en verdoving), Clematis (brengt je terug op de grond en voorkomt flauwvallen), Rock Rose (tegen paniek), Impatiens (tegen stress en geïrriteerdheid) en tot slot Cherry Plum (tegen het verliezen van de controle).

Hoe moet je het gebruiken?

Rescue Remedie kan op verschillende manieren worden toegediend.
De meest gebruikelijke methode van toedienen gaat door middel van het drinkwater. Doe 4 druppels in een klein beetje (bron-)water en meng het goed. Geef dit te drinken aan je konijn. (Eventueel met behulp van een plastic spuitje.)
De werkzaamheid van dit mengsel neemt snel af. Indien nodig kan je opnieuw een mengsel maken en dit geven.

Ook kan je elke 5 minuten een paar druppels direct in de bek doen, totdat je resultaat bemerkt.

In geval van stress kan je ook iedere keer als je het drinkwater ververst 10 druppels in het drinkbakje of -fles doen. Of je doet een paar druppels op de oren.

Waar koop je het?

Rescue Remedie is te koop bij veel natuurvoedingswinkels en bij de wat grotere drogisterijen.

 

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'