Minder konijnen en knaagdieren in dierenwinkels Afdrukken

Knaag Bewuste Dierenwinkels logoStichting Kies Knaag Bewust wijst mensen erop dat je konijnen en knaagdieren niet zomaar in een opwelling moet aanschaffen. Want er ontstaat vaak onnodig dierenleed door de onwetendheid van de eigenaar over het gedrag, voeding en verzorging van het betreffende dier. En ook bij de fokkerijen zijn veel misstanden. Vrouwtjes krijgen eindeloos nestjes achter elkaar, jongen worden te vroeg weggehaald, etc.

Knaag Bewuste Dierenspeciaalzaken logoSinds kort is er een nieuw keurmerk voor dierenspeciaalzaken.  Dierenspeciaalzaken die besluiten geen knaagdieren (meer) te verkopen, zijn voortaan herkenbaar aan deze sticker op de winkelruit. De winkeliers maken hiermee een bewuste en diervriendelijke keuze. Bij deze winkels weet je dat de dieren écht voorop staan. Een goede keuze voor de aanschaf van alle dierbenodigdheden dus!

Knaag Bewust vraagt dierenliefhebbers hun huisdier Knaag Bewust te kiezen. Dat wil zeggen bewust en goed voorgelicht een dier aan te schaffen, bij voorkeur via een knaagdierenopvangcentrum.

Meer informatie op de website van Knaag Bewust

 

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'