Aanschaf Tijd en toewijding
Afdrukken

Tijd en toewijding

Je hoeft geen 'supermens' te zijn om een vredig bestaan te kunnen creëren tussen je konijn en je gezin. Maar wil je wel (nog) een peuter in je huishouden? Want konijnen kun je het beste vergelijken met 2 jaar oude peuters. Ze zijn beiden geweldig, maar:

  • Je zult veel tijd moeten besteden aan het zindelijk maken van je konijn. Misplaatste plasjes en keutels moet je kunnen accepteren. Vergeet niet dat konijnen op deze manier hun territorium afbakenen.
  • Je zult het gedeelte van het huis waar konijn vertoeft, konijn-veilig moeten maken. Dit kun je het beste vergelijken met het kindveilig maken van je huis. Je zal bijvoorbeeld de electriciteits draden weg moeten werken.
  • Je zult regelmatig aanwezig moeten zijn als je konijn met je kind of ander huisdier samen speelt. Een minimum van drie uur per dag uit het verblijf is een pre.
  • Sommige zaken in je huis zullen aangeknaagd worden. Dit is afhankelijk of het konijn gecastreerd/gesteriliseerd is, speelgoed heeft en afleiding krijgt. Ook spelen leeftijd en karakter een rol. Houd hier rekening mee.
  • Je konijn heeft speelgoed nodig net als een kind. Dit kunnen simpele zaken zijn zoals een paar wc-rolletjes of lege plastic flesjes van frisdrank.
  • Net als bij peuters is het belangrijk om een zekere routine aan te houden. Het konijn is zeer gevoelig voor de routine in voedsel verstrekking, speeltijd en het schoonmaken van de kooi en omgeving. Als routine te lastig is zul je je konijn zien als nog een rommelmaker.
  • Een konijn zal, net als een kind, beter leren van complimenten/beloningen dan van bestraffingen. Een beloning hoeft niet altijd voer te zijn!
 

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'