Gedrag Gedrag Algemeen Speelgoed voor konijnen
Afdrukken

Speelgoed voor konijnen

Ja, je leest het goed, speelgoed voor je konijn. Een konijn vindt het namelijk ook heel leuk om te spelen. En het leukste van konijnenspeelgoed is dat het niet duur hoeft te zijn en je het nog zelf kunt maken ook. Hier vind je een aantal tips voor leuk konijnenspeelgoed.

kartonnen dozenKonijnenkasteel

 Haal bij de supermarkt een grote doos waar je konijn in past. Kijk of er geen nietjes of andere enge dingen inzitten waar je konijn zich aan kan verwonden. Knip er een grote deur uit en een klein raampje. Klaar!
Je kan het zo groot en mooi maken als je wilt. Klik hier voor een site met een voorbeeld van een heus konijnenkasteel!

Konijnengangen

Als je je konijn lol wilt laten beleven dan moet je dit eens proberen. Haal bij een doe-het-zelf-winkel of bouwgroothandel een PVC regenpijp waar je konijn goed doorheen past. Als hij het eenmaal door heeft dan zul je je konijn regelmatig kwijt zijn omdat hij in de buis zit. Minder grote konijnen passen ook door een kartonnen koker, deze kun je halen bij de tapijtzaak. De kokers gebruiken ze namelijk om vloerbedding op te rollen.

TIP: Vaak liggen er ook regenbuizen die ze niet meer gebruiken op een bouwterrein. Doe wel voorzichtig en vraag netjes of je een buis mag meenemen. Kies een buis die nog niet gebruikt is.

Dekbedpret

Konijnen vinden het heerlijk om in een dekbed te graven. Dus als je nog een oud dekbed hebt kun je die eens aan je konijn(en) geven. Let er wel op dat ze de vulling niet opeten!

wc-rolWC-rollen

Verzamel eens zoveel mogelijk lege wc-rolletjes, stop deze in een lage doos en kijk hoe je konijn reageert.

Je kunt ook een wc rolletje vullen met wat hooi (met of zonder smaakje), je konijn zal het wc rolletje opeten, maar dat is niet zo erg. [lees hier meer over het eten van papier]

Ringwerpen

In de supermarkt verkopen ze vaak ook pannen en schalen, tussen deze pannen zitten kartonnen ringen. Neem er een paar mee voor je konijn en je zult zien dat je konijn er veel plezier aan beleeft.

Lintje

sommige konijnen vinden het leuk om met een lintje te spelen. Ze nemen het op in de bek en slepen het overal mee naar toe. Het beste kun je een lintje gebruiken van natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld een strook katoenen stof of papier. Dit is het minst schadelijk als het wordt opgegeten.

Vogelspeelgoed

Ook vogelspeelgoed is erg populair bij konijnen. Vaak is het gemaakt van touw en hangen er houten blokken en een belletje aan. Het is bedoeld om aan de bovenkant van de vogelkooi te hangen, maar konijnen vinden het ook heel leuk om tegenaan te boxen in hun kooi. Of je legt hem op de grond zodat ze ermee rond kunnen slepen.

Kleine flesjes

Superhandig om mee te nemen: de kleine flesjes frisdrank. Gooi het lege flesje niet weg maar neem het mee naar huis, zet ze neer op de grond voor je konijn. Na een tijdje zal je konijn ze omduwen. Leuk is het om een paar flesjes te vullen met water, zodat je konijn harder moet duwen. Misschien vindt je konijn het wel leuk om met jou te kegelen. Jij zet de flesjes rechtop en je konijn duwt ze om. Hoe snel kan je konijn ze allemaal omgooien?

Telefoonboek

Eens in het jaar dan valt ie weer in de bus; de nieuwe telefoongids. Gooi de oude niet bij het papierafval, maar geef hem aan je konijn. Hij kan er lekker aan knagen en er zijn konijnen die de bladzijden kunnen omslaan. Kan jouw konijn dat ook?

Snoepjesboom

Voor deze verwennerij heb je waarschijnlijk wel even hulp nodig. Zoek een flink stuk, niet giftig, hout en boor hier gaten in op verschillende hoogtes. In deze gaten kun je lekkers stoppen zoals: wortel, verse groene kruiden, wortelloof. Om de boom af te maken doe je een flinke pluk hooi er bovenop.

TIP: Geef alleen lekkers waar je konijn aangewend is!

Hindernisbaan

Konijnen zijn goede springers daarom is het leuk om ze dingen te geven waar ze overheen kunnen springen. Je kunt zelfs een heel parcours opzetten met aan het einde een lekker beloning (wat wortelloof bijvoorbeeld).

Wat je kunt gebruiken als hindernis: bakstenen met een plankje erop, een regenbuis die je overdwars legt, een stapeltje boeken, een schoenendoos, enzovoort. Maak de hindernissen niet te hoog en dwing je konijn niet, het is een spelletje! Misschien dat je konijn het niet meteen begrijpt, moedig hem dan aan en doe het een paar keer voor terwijl je je konijn roept.

Handdoek lol

Vraag me niet waarom, maar konijnen kunnen reuze veel plezier beleven aan een oude handdoek. Leg deze neer en je konijn zal de handdoek verplaatsen, mee slepen, aan knagen, in graven.

TIP: Als je merkt dat je konijn van de handdoek gaat eten, verwijder deze dan. Handdoek stukjes kunnen voor een verstopping zorgen in de darmen. En het is natuurlijk niet de bedoeling dat je konijn ziek wordt!

flostouw

Touwtrekken

In de dierenwinkel kun je hondentouw kopen. Dit is niet alleen leuk speelgoed voor honden maar ook voor konijnen! Ze kunnen er lekker aan knagen en ermee slepen. Mijn konijn verstopte het touw altijd in een doos. Wat doet jouw konijn ermee?

 

[klik hier voor meer informatie over spelen]


 
Reacties (32)
Ik weet nog iets
32 maandag 25 november 2013 11:47
Elise
Hoiii
Wat ik een x ga maken is een graafbak:)
Daarvoor heb je nodig een krat een doek of vuilniszak
En aarde je hebt de krat daar leg je de laken of vuilniszak in dat de bodem en de zijkanten bedekt zijn met
De vuilniszak of doek als dat af is doe je er aarde in en klaar is kees zo zet je de krat
Gewoon in de ren met een houten plank er tegenaan zodar ie erop en af kan :)
Dit is voor mijn konijn wel een goeie uitvinding want zijn leven
Draait om graven;)
Xxjes elisee
LIKE!!!
31 maandag 30 september 2013 16:54
Maike
erg leuke pagina,
ik ga dit zeker gebruiken voor mijn twee konijnen.
het zijn twee hollandertjes en ze zijn 2,5 jaar oud.
ze wonen hun hele leven al bij mij.
ik kocht altijd een lente rol bij de Jumper, de dierenwinkel bij ons in de buurt. dat vinden Pien en Nien ook erg leuk
gewoon los in de tuin lopen zonder aandacht is ook er populair hier :D
nou ja, heel erg bedankt voor de tips!
liefs mij
hindernisbaan
30 vrijdag 20 september 2013 14:04
love bunnys
heeeeeeey allemaal ik heb een super lief konijn(tje)(eigenlijk geen konijntje hij is een vlaamse reus) .dipsie heet hij en ik ga zeker die hindernis baan uitproberen
echt een super idee wie dat heeft badacht
heel erg bedankt voor dat suuuuuuuuuuuuper ideeee

slikje van dipsie en groetjes van carla

doeeeeeeeeeeeeeeeei
Snuffie!
29 zondag 26 mei 2013 10:58
Merel en Snuffie forever
Mijn konijn Snuffie( 11 jaar) Is nog zo fit als een hoentje en deze spelletjes is hij helemaal dol op!!
Bedankt voor de leuke tips!
speelgoed
28 maandag 06 mei 2013 19:39
Ilja
Om eerlijk te zijn geef ik mijn drie konijnen NOOIT speelgoed. Er ligt een balletje met een belletje in de ren, maar die wordt alleen weggeduwd wanneer hij in de weg ligt.
Misschien kan ik een stuk touw proberen. Ach ja, met 18m2 ren hebben ze blijkbaar belangrijkere dingen te doen. Zoals zonnen, elkaar schoonlikken, op zoek gaan naar eten, graven, kijken wat er bij de buren in de tuin gebeurt.
speelgoed
27 zondag 31 maart 2013 14:21
Nijntje
heeeyyy
Ik ga dit ook zeker proberen.
Jullie hebben allemaal egt veel ideeen
Nijntje (MIJN KONIJN) is een egte luilak (ze is wel superlief hoor)maar zelfs zij is bezig
met dit speelgoed.!!!

Gr. Nijntjes baas
snel
26 vrijdag 15 maart 2013 18:06
.Roos.
mijn konijn Nijntje doet nu al mee aan flesjes omverknallen, hij rent zo zo omver ik ga het proberen met water.
jullie super-goede speeltjes
25 donderdag 31 januari 2013 17:59
patrick
bedankt ik ga zeker de helft van jullie ideeën gebruiken!,
mijn konijn houd wel van zijn eigen kasteel/paleisjexD
doen!
24 vrijdag 18 januari 2013 12:48
zoe
dit ga ik zeker gebruiken
idee
23 zaterdag 06 oktober 2012 07:16
flash-a-flash het zesspan
hebben mensen meschien meer ideeen ik heb zelf al een huisje gemaakt van een bloempot maar wil graag meer ideeen
speeltjes voor mijn konijnen
22 zaterdag 06 oktober 2012 07:15
flash-a-flash het zesspan
mijn konijnen vinden het geweldig om te springen en heb al heel vaak een parcours neer gezet ik heb zelfs een keer een heel parcour over ons er neer gezet en dat vonden ze geweldig ik kan het iederen aan bevelen en die handdoek pas op hoor wand ze eten hem heel snel op een konijn bij ons uit de buurt is er van dood gegaan dus ik zou het niet doen! als je je konijn wilt laten leven!
speels
21 zondag 02 september 2012 09:49
animal lover
hoi ik heb 2 konijnen en moeder en een dochter
ik heb een boom stam in het hok maar heeft er iemand tips voor meer leuke speeltjes
groetjes maayke
nieuws
20 woensdag 29 augustus 2012 16:15
Snoopy
Hee,
Wij hebben ook een konijn en zij is dol op een bak met zaagsel ze maken er wel een bende van maar ze beleven er uren plezier mee. Je zal zien dat ze alles eruit gooien, gaan graven en aan de bak gaan knabbelen maar dat is niet erg. Je mag dit op je site zetten als je wil maar zeg dan wel dat je het niet zelf hebt bedacht maar de eigenaar van Snoopy.

Met vriendelijke groeten de eigenaar van Snoopy
wc-rol speeltje
19 zondag 22 juli 2012 16:08
??????????
heb hooi in een wc-rol gedaan ze vinden het egt leuk vooral als je in het midden snoepjes doet
muffin
18 maandag 04 juni 2012 17:34
hana
ik heb een maand geleden een konijn gekocht en noemde hem M. muffin hij is dol op zijn huisje ps:het is een hondenhok hij duwt zijn deurtje open dus zetten we er stenen voor.jullie ideetjes zijn super!!!!!!!!!ik heb ook twee poezen en ze zijn bang van mijn konijn:)
sneeuwitje en de 6 dwergen
17 donderdag 17 mei 2012 14:18
maithe
mijn konijn heeft JONGE KONIJNTJE's en
ik vind dat touw een goed iedee mijn hond heeft zo'n touw maar zij speelt er niet mee dus kan ik het aan snuffie geven maar ik heb toch nog een vraag de babykonijnen zijn begonen met gras eten en zijn nog zo klein en wonen in het tweede verdiep van de konijnenren kan ik dan eigenlik een glijbaan maken voor ze van een buis of gaan ze dan een beentje breeken?
snoepjesboom voor konijnen
16 zondag 13 mei 2012 12:43
pim & sylvester
hallo.
wij vinden het een leuk idee en we gaan er zeker mee aan de slag


m.v.g. pim en sylvester
fijn
15 donderdag 26 april 2012 18:04
huppelepup
ik ben echt blij met jullie tips!!!
ik heb een konijn van de open kas dagen...
twee hollanders.
ik heb een stalen schaal in het hok gelegd, en dat vinden ze superfijn!!!
nu heb ik er wat hooi bij gedaan. en ze wippen de hele tijd in die schaal om bij het eten te komen!!!
't is wel makkelijk, maar als de andere komt, wiebelt de schaal weer en rolt de ander eruit!!!
help!
14 dinsdag 17 april 2012 18:11
sietske
het gaat niet over dit verhaal maar ik wil jullie wat vragen..
mijn konijn is best wel schuw en zit bijna heel de dag stil.. hoe kan ik haar opvrolijken??

REACTIE St. de Hoge Hoed: ik zou beginnen met een partner te zoeken voor je konijn. Konijnen zijn groepsdieren en kunnen niet goed alleen leven. En zorg voor een leuk verblijf met veel dingen om mee te spelen.
zie ook: http://www.hetkonijn.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=57:1-of-meer-konijnen&catid=14:sociaal-gedrag&Itemid=22
goede ideen
13 maandag 16 april 2012 19:00
lisa123456789
leuke ideen zitten er tussen.
ik heb er al een paar uitgeprobeerd en het telefoon boek is helemaal kapot gescheurd. en heel dibbes(mijn konijn) zijn kooi licht onder de kranten.

veel snufjes dibbes
speelgoed voor mijn konijntje
12 maandag 20 februari 2012 16:24
ashly
Hallo,

Ik heb vandaag een dwergkonijntje gehad van mijn vriend,
omdat hij nog wat schui is laat ik haar nog een tijdje gewoon in zijn kooitje..
Toch zou ik haar iets willen geven om te spelen, ik zat te denken aan een bolletje wol, maar ik weet niet of dit slecht is voor ze mocht ze ervan eten..

mvg,
Bazin van Winkey
speeltjes voor konijn
11 dinsdag 08 november 2011 16:22
bdfbgyfebg
leuke ideetjes ik ga het zeker gebruiken gr.bdfbgyfebg
speeltje
10 zondag 30 oktober 2011 09:16
thirza
super leuke stips
onze konijnen zijn super speels en lopen los in huis.
we hebben ze ook in het fietsmandje op de fiets
je kunt ook altijd nog een stoort krans maken met eten er om heen
het is erg leuk!
9 maandag 15 augustus 2011 07:50
noah
hallo,

wij hebben het zelf ook bedacht. hij wil er haast nier meer uit?

van noah
het speelgoed
8 zaterdag 09 juli 2011 15:35
anoniem
het is egt leuk vooral het konijnen kasteel mn konijn zit er wel uren in te spelen :):):):)
Jongkonijn
7 vrijdag 24 juni 2011 07:07
TaaRa
Ik heb een paar jonge konijnen maar wat vi den hun nou leulk
Spelen!
6 zaterdag 02 april 2011 12:49
Belle (11)
Wat een leuke tips! Door het uitvoeren ervan ben ik op meerdere ideeën gekomen. Zo kun je bijvoorbeeld een laken (met elastiek) om vier stoelen heen spannen, zodat het een soort van hangmat is. Leg er een balletje in en je konijntjes zullen er al gauw veel pret in hebben om over het laken heen te lopen. Ook is het grappig om in het laken iets lekkers te verstoppen en je konijntjes te laten zoeken naar het lekkers. Echt heel erg grappig!

-xoxo- Belle
speeltjes
5 donderdag 31 maart 2011 11:18
prutske I♥J!!!
heeeeeeeeey,
het werkt ik had het egt niet gedacht.
mijn koniijn is dol op knagen, dus had ik iets met touwtjes opgehangen om aan te knagen maar zijn aandagt ging meer naar de touwtjes dus heb ik een stok of 20 touwtjes ( macramee touw ) samen geknoopd, ze knaagd er de hele tijd aan en probeerd ze door te bijten maar dat lukt niet daardoor kunnen ze het niet opeten.
mijn konijn staat binnen ( in een groot kantoor waar bijna altijd iemand is ) als wij zijn hok niet op slot doen maakt die het schuif deurtje open en sprint eruit, en dan heeft ie bijna altijd dat touw mee, heel grappig om te zien!!!!!!
groetjes prutske I♥J!!!
ps: heb je het ook geprobeert? is dit ook biuj jou konijn? reageer dan!!!!!!!!
zelf maken
4 zondag 19 december 2010 19:12
laura 9 jaar
Je kan ook zelf speeltjes maken bijvoorbeeld als je een plankje hebt van niet giftig hout en daar prik je een cocktail prikker in met een kurk erop en nog een cocktail prikker en dan een wortel of een kers of zo
konijnen speeltjes
3 zondag 12 december 2010 14:13
lindsey
hoi

hoe maak je konijnen speeltjes van wc rolletjes niet met hooi of zo maar gewoon iets leuks.

vr gr lindsey
een dolhof
2 zondag 06 juni 2010 08:19
...
konijnen vinden dolhven ook leuk je kan bv. houte plankjes aan elkaar vast timmeren en dan bij het einde iets lekkers
speeltjes voor konijntjes.
1 zaterdag 08 augustus 2009 19:19
Spoekie
Leuk hoor deze site met tips.Kan weer wat ideen proberen met mijn konijnen.Wat ook leuk is is een knuffelbeer(tje).En zand vinden mijn konijnen echt heel geweldig.Ik heb een buitenren.Daar zit ook gaas onder.Op het gaas heb ik tegels neergelegd.En daar zand bovenop.Ze graven gangen en maken bulten.Heel leuk om te zien.En een boomstam vinden ze ook leuk.Om eraan teknagen en er op te zitten.Weet ik niet of ze alle soorten boomstammen mogen hebben.Ik bedoel van alle bomen.
Veel groetjes van Spoekie.

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'