Gedrag Gedrag Algemeen Onverklaarbaar gedrag bij konijnen
Afdrukken

Onverklaarbaar gedrag bij konijnen

In het hoofdstuk ‘Gedrag’ op de website kan je lezen over de lichaamstaal van konijnen, waarom ze bepaalde dingen doen en hoe je konijnen bepaalde dingen kunt afleren. Maar soms gedraagt een konijn zich zo raar of agressief dat je met je handen in het haar zit. Je probeert vanalles, maar niets werkt. Misschien is animal communication dan wat voor jou. Hieronder het verhaal van Angela Kramer:

"Ik heb eens een enorm agressief konijn gehad. Maar die is gelukkig nu een van de liefsten, dankzij een Animal Communicator. Ik zal je vertellen hoe het bij mij is gegaan.
Ik vond Stippel in een asiel, en eigenlijk was ik op zoek naar een ander soort konijn tot mijn oog op Stippel viel. Hij heette toendertijd Majoor en liep neurotisch te ijsberen in het kleinste konijnenhok wat ze daar hadden. Op het hok hingen briefjes als 'niet voor kinderen' en 'pas op, hij bijt'. Ik hoorde van de verzorgers dat hij al een half jaar in het asiel was en dat niemand hem wilde. Ja, logisch dat niemand hem wilde met zulke waarschuwingen.

Ik heb een zwak voor zielige konijnen, dus hij ging met mij naar huis en ik veranderde zijn naam in Stippel. Thuis had een van mijn andere konijnen, Punky, meteen interesse in hem en diezelfde avond nog had ik ze bij elkaar losgelaten en waren ze onafscheidelijk. Normaal gesproken wacht je daar wat langer mee, maar dit verliep gewoon heel vlot allemaal. Niets aan de hand, Stippie was een heel normaal konijn.

Maar een paar weken later veranderde hij toch in een agressief monster. Hij rende op me af, had een hele kwaaie blik in de ogen en beet me zomaar. Ik ben niet gauw bang voor een konijn, maar bij Stippie moest ik toch echt op een stoel springen als hij weer eens zo agressief was.

Dus ik heb hem laten castreren, want dat werkt vaak heel goed bij konijnen die hun territorium op een agressieve manier verdedigen. Maar bij Stippie hielp dat niet tegen de agressieve buien. Inmiddels wat ik ten einde raad, want hij was ook niet zo vriendelijk meer tegen de andere konijnen. Ik had Stippie in een kooi gedaan, want ik kon hem onmogelijk meer los laten lopen. Er moest een oplossing komen voor dit probleem.

Animal Communication

Via via kwam ik terecht bij een animal communicator. Dat is iemand die telepatisch met dieren kan praten. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ja, ik wilde hem ook niet wegdoen en ik had alles verder al geprobeerd.

Die animal communicator gaf me meer inzicht in het verleden van Stippie. Hij was verkeerd opgepakt door kinderen. Ze pakten hem in het nekvel op, maar op zo'n manier dat hij iedere keer half stikte. Hij is 2x verhuisd en heeft later dagen gezworven totdat hij in het asiel terecht was gekomen. Daar heeft hij vervolgens een half jaar nauwelijks aandacht gekregen, omdat hij zo agressief was. Maar dit verergerde het alleen maar. Hij zat in een vicieuze cirkel en duidelijk met zichzelf in de knoop.
Normaal gesproken pak ik konijnen nooit in het nekvel op, maar bij Stippie deed ik het altijd wel. Omdat hij zo agressief was, was het nekvel de veiligste methode. Maar dat herinnerde hem steeds weer aan die kinderen. Dat mocht ik dus niet meer doen van de animal communicator.

Verder moest ik Stippie 5x per dag vertellen dat hij voor altijd bij me mag blijven, en dat ik hem nooit weg zal doen, no matter what. Want Stip was als de dood dat hij weer bij me weg moest.
En tot slot moest ik hem zoveel mogelijk positieve aandacht geven.

Daarnaast stuurde de animal communicator een bloesemremedie per post om te helpen dat agressieve gedrag te verminderen.
En wat denk je? Binnen een paar dagen zag ik resultaat, en binnen 3 weken was het weer een normaal konijntje. Hij kan goed opschieten met de andere konijnen en heeft me nooit mee gebeten. Alleen wanneer hij weer in het nekvel wordt opgepakt, reageert Stippel heel heftig (wat logisch is). "

Heb jij ook zoiets?

Dit is maar één voorbeeld van een situatie waarbij een Animal Communicator kan helpen. Als je ook een konijn hebt met vreemd of abnormaal gedrag, dan zal een Animal Communicator jou ook heel goed kunnen helpen om meer inzicht te geven waarom je konijn zo doet. Misschien heeft jouw konijn ook een verleden waar hij last van heeft of misschien doe je iets verkeerd.

Voor een consult kan je contact opnemen met:
Heleen van Loenen, Animal Communicator in Nederland. Telefoon: 010-4522838.

Bij een consult wordt gevraagd naar het geslacht, de naam en de leeftijd van het dier. Wat zijn de uiterlijke kenmerken van het dier en wat is de klacht of de vraag. Aan de hand hiervan of van een toegestuurde foto met gegevens wordt contact met het dier gemaakt.

De kosten voor een consult zijn vanaf € 20,-- afhankelijk van de tijdsduur en het aantal vragen dat je hebt.

Als je geïnteresseerd bent geraakt, kan je ook zelf leren om telepatisch contact te leggen met dieren.
Voor meer informatie:
www.dierencommunicatie.info

 

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'