Gedrag Lichaamstaal Nieuwsgierig konijn
Afdrukken E-mail

Nieuwsgierigheid

Wat hebben we hier?

Zoals alle zoogdieren zijn konijnen ontzettend nieuwsgierig. Zodra ze gesetteld zijn zullen ze hun omgeving gaan onderzoeken. Een extreem nieuwsgierig konijn valt eenvoudig te herkennen aan zijn naar voren wijzende oren en zijn uitgerekte nek.

Wanneer de nieuwsgierigheid is gewekt, zullen de oren zich spreiden. Het effect lijkt op een tv antenne. Op deze manier concentreren ze zich volledig op alle eventueel aanwezige geluiden.
Er zijn ook konijnen die dit doen als ze erg gespannen zijn, het mag voor zich spreken dat ze dan niet de nek uitstrekken. Ze zullen eerder een vluchthouding aannemen.

De beste manier om te reageren op een nieuwsgierig konijn is te geven wat hij zo interessant vindt. Iets om aan te ruiken, te proeven of iets dat beweegt. Als een konijn naar je toekomt in deze houding wil hij deelnemen in hetgeen wat jij aan het doen bent. Of om zelf te controleren of je het wel goed doet, bijvoorbeeld als je het verblijf aan het schoonmaken bent.

Nieuwsgierige konijnen kunnen zich ook voordoen als een periscoop. Ze staan dan recht op hun achterpoten terwijl ze de lucht afsnuffelen. Ze kunnen zo gefascineerd zijn door een bepaald geurtje dat je niet verbaasd moet zijn als je konijn omvalt. Probeer dan ook niet te lachen als dit wel gebeurt!

Ga door naar bedelen

Copyright © 1999-2007 Eric Mercer About reproducing or linking to this guide... (link opent in nieuw venster)

 

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'