Afdrukken E-mail

Lekker spelen!

Bijna elk konijn, ongeacht de leeftijd, vindt het leuk om te spelen. Sterker nog, konijnen halen de meest maffe capriolen uit als ze bezig zijn.

Konijnen hebben verschillende manieren om hun speelplezier te uiten, en er zijn veel dingen waar een konijn heerlijk mee kan spelen. Konijnen vinden het bijvoorbeeld geweldig om te dansen, samen of alleen. De kans is aanwezig dat ook jij eens wordt uitgenodigd voor een dans. Zodra je konijn rondjes om je heen begint te rennen is het tijd voor een dansje. Dit houdt eigenlijk gewoon in dat je konijn gek op je is en het vreselijk leuk vindt om je weer te zien. De beste manier om hierop te reageren is een rondje of drie af te wachten en dan zelf een klein dansje te maken. Dans wat om je konijn heen, loop heen en weer voor zijn neus etc. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen. Een aantal konijnen zal een beetje nerveus worden van dat gedans van je, als dit het geval is dan moet je de dans gewoon accepteren als een gift. Bij een dans hoort natuurlijk wel een liefkozing…

Te wild spelenlekker spelen!

 Agressieve konijnen zullen om je heen cirkelen en je af en toe in je enkels bijten. Je schiet er niets mee op als je dit gedrag toestaat. Reageer dan ook met een gilletje en een duidelijk 'Nee!'. Dit werkt het beste als je gelijk laat zien dat je beledigt bent, dus draai je rug naar je konijn toe en gluur af en toe over je schouder. In feite is een enkel-bijtend-dansend-konijn niets anders dan een danspartner die in je billen knijpt, denkende dat het een liefkozing is.

Speelgoed

Wat ook zeer populair is bij konijnen is speelgoed. Konijnenspeelgoed komt voor in alle vormen en maten, en het is een kwestie van uitproberen wat je konijn leuk vindt. Belangrijke zaken voor een konijn: je moet ermee kunnen smijten, gooien, bijten, neus insteken, happen, likken, proeven, duwen, op staan, op zitten, begraven, opgraven, kwijt raken etc etc. Denk eens aan: een wc-rolletje gevuld met hooi, lege frisdrankflessen, kartonnen ringen, regenbuizen, stevig kattenspeelgoed, kunststof bekers, dennenappels, takken, pingpong balletjes, een bord, emmer, plantenbak, zandbak, zaagselbak, kussen, stevig vogelspeelgoed en kartonnen dozen met gaten als deuren.
Voor sommige konijnen is speelgoed zelfs een 'must', als zij niet worden afgeleidt door het speelgoed zullen zij zich storten op je tapijt, behang, bankstel, tafelpoten enzovoort.

eten is bijna net zo leuk als spelen

Ook al is het niet echt spelen, konijnen vinden het heerlijk om te eten. Ze kunnen schransen als een uitgehongerd konijn en daarna voldaan gaan wassen en een uiltje knappen. Zo'n konijn kun je ook heel makkelijk weer terughalen als hij ontsnapt is. Een kwestie van even rammelen en rommelen met het voer... en aller hop! Daar is hij weer.
Ook heerlijk: een hele berg hooi en dan met je kop erin om zo het allerlekkerste hooitje te kunnen vinden!

door naar racen

 

Copyright © 1999-2007 Eric Mercer About reproducing or linking to this guide...
Illustratie: Puppit alias Jildou Zwamborn, copyright Puppit productions 2008

 
Reacties (2)
Speelgoed voor een Franse hangoor
2 dinsdag 19 maart 2013 17:04
Wilma vierling
Wij hebben inmiddels 5 jaar een Franse hangoor. Een leuk stuk speelgoed is een lange doos waar bijvoorbeeld een staande schemerlamp in heeft gezeten! Een echte aanrader.
Black-eye
1 zondag 09 september 2012 16:04
Roooosjeee
Hallo,
ik heb een konijn, hij heet Black-eye
en is super de puper schatig!! het is een kleurdwerg.
ik ben hem kunstjes aan het leren. hij kan nu over een boek springen
en rondjes draaien. (wel met mijn hulp hoor ik hou dan het voer aan de overkant van het boek, als ie erover is draai ik het voer rondhem en dan gaat hij erachter aan. soms bijt ie me dan) heeft u tips?
groetjes roos 10 jaar

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'