Gedrag Lichaamstaal racende konijnen
Afdrukken E-mail

Racende konijnen

Snelheid ten top!

Konijnen zijn snel, en dat weten ze. Ze vinden het geweldig om te rennen, zeker als ze kunnen racen van kamer naar kamer. Konijnen zullen zelfs hun eigen snelheidsrecords proberen te verbreken en de mafste sprongen maken die ze kunnen bedenken. Sprintende konijnen zijn gelukkige konijnen.

Er zijn zelfs konijnen die het leuk vinden als je ze achterna gaat, puur omdat ze weten dat ze toch veel sneller zijn. Als een konijn achterna gezeten wil worden zal hij schuin van je af zitten op een klein afstandje, zodat er een mooi afstandje ontstaat. De oren staan omhoog en wijzen naar jou, het konijn zal af en toe een schijnbeweging maken om van je weg te rennen. Tijdens de race zal hij zigzaggen en waarschijnlijk niet eens met volle snelheid rennen. Een konijn die is uitgenodigd om te racen rent meestal met de oren omhoog. Rent een konijn die bang is, dan zullen de oren plat liggen. Na de race zal je konijn lekker gaan zitten en verwachten dat je hem liefkoost. Houdt er wel rekening mee dat niet elk konijn het leuk vindt om achterna gezeten te worden.

Soms gebeurt het dat je konijn naar je toe loopt en dan weghuppelt, maar stopt en omkijkt voordat hij uit je gezichtsveld verdwijnt. Dit betekent meestal dat je hem moet volgen, dit hoeft dus niet noodzakelijk een uitnodiging te zijn om te racen. Natuurlijk kun je deze zelfde techniek gebruiken om te zorgen dat je konijn jou volgt.

ga door naar schudden maar!

Copyright © 1999-2007 Eric Mercer About reproducing or linking to this guide... (link opent in nieuw venster)

 

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'