Afdrukken E-mail

Binky

Neerploffen maar!

De beste manier om als konijn te tonen dat je blij bent, is door middel van een zogenoemde 'binky'. Het is onmogelijk om dit voor iets anders aan te zien, al vraag je de eerste keer dat je dit ziet misschien wel af of het wel goed gaat met je konijn. Als een konijn een binky toont, dan springt hij in de lucht en schudt zijn hoofd en lichaam in tegengestelde richting voordat hij zich op de grond stort. Dit kan gedaan worden terwijl hij stilstaat, maar ook als hij aan komt rennen. Een konijn kan zelfs 180 graden draaien in de lucht! Al dit is allemaal om jou te vertellen dat hij blij is met zijn leven en met jou. Het ene konijn doet dit vaker dan het andere, ondanks dat je ze goed verzorgd. Elk konijn heeft nou eenmaal zijn eigen temperament.

Een vaak geziene variatie hierop is de halve binky. In plaats van het hele lichaam mee te laten bewegen, beweegt alleen de kop. Je kunt je voorstellen dat dit een machtig gezicht is bij konijnen met grote oren. Dit kan zittend gedaan worden, maar ook al rennend. Het betekent ongeveer hetzelfde als een flinke schudpartij, maar het is wat speelser.

Jij kunt ook een halve binky doen! Beweeg je hoofd snel naar je schouder en weer terug, met als het kan een beetje van een twist erin verwerkt. Als je lang haar hebt en je draagt dit los, dan zal je konijn jouw halve binky wel degelijk begrijpen. Sommige blije konijnen zullen je een halve binky teruggeven, om te laten zien dat ze dat gevoel met je delen. Het wordt zeker op prijs gesteld om een halve binky op dezelfde wijze te beantwoorden.

Mocht je voor de volle binky willen gaan, dan zul je op een plaats moeten staan terwijl je wat op en neer springt en ondertussen je hoofd flink bewegen. Wees voorzichtig, je bent en blijft een mens!

Copyright © 1999-2007 Eric Mercer About reproducing or linking to this guide... (link opent in nieuw venster)

 
Reacties (1)
binky
1 dinsdag 27 oktober 2009 16:49
Marceline
hallo

mijn complimenten voor de leuke site! anders hadden wij nooit geweten wat het konijn precies bedoeld. Maar ons konijn maakt ook binkys als wij hem iets verbieden te doen bijv knagen aan plinten of kabels wat zou dat betekenen?

Groetjes

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'