Gedrag Lichaamstaal Tot slot
Afdrukken E-mail

Tot slot

Aangezien je alle hoofdstukken hebt gelezen, en daar gaan we vanuit, zul je nu vloeiend Konijns kunnen praten. Nu kun je vooruit kijken naar lange intellectuele conversaties over het bestaan van wortels en de filosofie bespreken tussen de verschillen van brandnetelhooi en pepermunthooi… Of misschien ook niet natuurlijk.

Waarschijnlijk zul je de konijnen om je heen meer waarderen en zij zullen het zeker op prijs stellen dat je bij ze bent.

Misschien betrap je jezelf er eens op dat je een 'binky' probeert te maken ;-) Wees er in ieder geval zeker van dat je geen Konijns gaat praten tegen mensen die het niet zelf spreken. Ze zullen het niet begrijpen en misschien wel wegrennen. In het ergste geval wordt de politie gebeld. Het dragen van konijnenoren zal het alleen maar erger maken!

Wij wensen je veel plezier met het communiceren met je konijnen!

 

Copyright © 1999-2007 Eric Mercer About reproducing or linking to this guide... 

 
Reacties (8)
konijnen
8 zondag 13 januari 2013 20:16
konijnenfreak
Hey, wat een superleuke en handige site zeg! ik heb net een hele kartonnen geval lopen knutselen, nu maar hopen dattie het leuk vind!
ik heb een schattig konijntje van ong. 1,5 jaar, hij is zwart/grijs en hij is superlief! hij is best rustig en zoekt niet veel uitdaging, maar hij houd geloof ik wel van graven! is kijken of hij mijn gangenstelsel leuk vind... ik heb nog een ander konijn, wat ouder en zwart met wit, en heel levendig, ik deed ook weleens springwedstrijdjes met hm, hij kon ook over boomstammen springen enz. hij is wel wat rustiger dan vroeger, maar nog steeds een echte graver! we zijn al een paar keer door de straat gezakt... (hij heeft een buitenhok) Dat was het, bedankt voor alle tips (sorry lang verhaal (; )
Groetjes,!
leuk
7 zondag 16 september 2012 22:34
massic
heel leuk om dit te lezen. mijn konijntje heet domino en is een mannetje van 2 jaar ik heb hem sinds hij klein was en hij is nooit in de pubertijd geweest. ook heeft hij nooit gesproeid met urine. het is wel echt een lieverd. hij is klein en wit met zwarte pootjes en oren en hij heeft rode oogjes. zijn karakter is soms druk alleen als het moet kan ie ook heel rustig zijn. hij ligt ook vaak languit op mijn schoot op zn zij met de oogjes dicht. hij zit in een oude vogelfuljere en heeft dus een heel groot hok. hij deelt het hok met de 7 jaar oude cavia. gaat prima en soms liggen ze ook tegen elkaar. het kan mooi zo. er is wel een probleem want domino eet bijna geen hooi. ik probeer er wat aan te doen.
Paren
6 maandag 27 augustus 2012 12:05
Jonna
Hallo, ik heb 2 konijnen, een vrouwtje en een gecastreerd mannetje. Eerder (voordat het mannetje gecastreerd werd) hadden ze een nestje gekregen. Alle diertjes zijn naar een lief baasje gegaan. Maar nu gaat het vrouwtje op het mannetje "paren".. Waarom doet ze dat?
lichaamstaal
5 zondag 26 december 2010 14:21
anouschka
ik heb deze site van a tot z gelezen en heb soms in een deuk gelegen over herkenbaarheid. ik heb een jong frans hangoor konijn en hoeveel dingen die hij doet wat hier wordt beschreven. ik deed dus ook al zoveel met hem en vooral veel een binkie. het is ook geweldig om te zien hoe hij met 2 honden en 2 katten kan omgaan en vooral katten vindt hij geweldig. ik voel me soms zelf een konijn hoe gek ik dan in de huiskamer doe, en het konijn vindt het geweldig.
Lichaamstaal
4 donderdag 14 oktober 2010 11:10
N. Hofland
Wat een ontzettend leuke site en hartstikke informatief! Ik heb inmiddels ook de nodige ervaring met mijn nijnen en ik ben erachter gekomen dat die van mij op sommige momenten niks leuker vinden dan tikkertje te spelen met mij! Ze zitten me dan schuin aan te kijken als uitdaging en zodra ik ze dan aanraak, dan schieten ze weg, om me vervolgens weer uitdagend aan te kijken. Dit kunnen ze minutenlang volhouden. Geweldig leuk om te zien en erg leuk om ook op deze manier te genieten van je nijnenbeestjes!
Typisch konijnengedrag: acteren
3 vrijdag 06 augustus 2010 15:03
Jildou
Een mooi verschijnsel dat ik hier nog niet genoemd heb gezien:
Het camoufleren van de "misdaad" als iets onschuldigs ("ik doe niks! Kijk maar!").
Bijvoorbeeld: een konijn wil aan het behang gaan scheuren. Wat natuurlijk niet mag. Het konijn gaat met het kopje richting muur, bekje gaat open, oogjes kijken nauwlettend naar eigenaar om te zien of die het in de gaten heeft... En die hééft het in de gaten en roept kwaad "nee!". Waarna het konijn in één vloeiende beweging zijn knaagactie weet te camoufleren als poot wassen of vloer likken... Om zodra je dan weer wegkijkt zijn vernielingswerkzaamheden te hervatten. Mijn konijn is er een ster in. xD
lichaamstaal
2 zaterdag 21 november 2009 20:17
l t van der velden
toen mijn mannetje nog alleen was vond hij het prachtig om met me te dansen.om mijn voeten heen rennen en er tussendoor en dan ging hij zitten en moest ik om hem heen huppelen. meestal werd de dans sessie afgesloten door een binkie en een knuffel. nu heeft hij een meisie en speelt hij met haar. samem hebben ze een eetkamerstoel in beslag genomen waar ze samen graag loungen. zij kan helemaal uit haar dak gaan en als een dolle rondrennen.als ze acher de bank gaat wat niet mag moet ik haar er achtervandaan roepen en vaak doet ze dan een binkie want ze vind het heerlijk om ondeugend te zijn.als ze wat van plan is zie ik het aan haar(hang)oren en haar houding en ze maakt er echt een sport van om achter de bank te komen zonder dat ik het zie,en ik een sport om haar te betrappen.
RE:lichaamstaal!!!
1 maandag 28 september 2009 19:02
Diet Bos
Wat ongelooflijk leuk om te lezen!!!

ik heb nu al van alles geprobeerd, die binky laat ik wel aan mijn vrouw over!!!

ontzettend leerzaam en ik zal hier zeker nog vaker wat naslaan zodat ik lekker kan ouwehoeren met mijn konijn!!

Bedankt voor al deze wijsheid!!!

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'