Huisvesting goede voorbeelden
goede voorbeelden Afdrukken

Voorbeelden van goede huisvesting

Konijnen kunnen op allerlei manieren worden gehouden. Je kan gewoon een hok kopen in de dierenwinkel of je kan zelf een hok of speeltuin bouwen. Op deze pagina's staan foto's en links naar andere sites van mensen die een bijzonder konijnenhok hebben. Wie weet kan je hier een goed idee op doen. Heb jij al een bijzonder hok, en wil je laten zien en vertellen hoe je het hebt gebouwd. Laat het ons weten!

Creatief met karton

speeltuin van karton, klik voor een vergrotingspeeltuin van karton, klik voor een vergrotingKonijnen zijn gek op kartonnen dozen, maar je kunt nog veel verder gaan en hele bouwwerken maken van kartonnen dozen, buizen en andere materialen. Klik op een van de plaatjes hiernaast voor een vergroting en een uitgebreide beschrijving.

Karton is heel geschikt materiaal om speelhuizen van te maken. Het is goedkoop, makkelijk te bewerken en het is veilig voor je konijnen om aan te knagen. Je kan het zo mooi of gek maken als je wilt. Kijk maar eens op onderstaande site. Deze mensen hebben een enorm kasteel van karton gebouwd voor hun konijnen Nibble en Static. Het is werkelijk prachtig. Welk konijn wil er nu niet zo'n kasteel?

Chateau Lapin (de link opent in een nieuw venster) Er staan niet alleen plaatjes van het eindresultaat, maar ook hoe ze het hebben gebouwd.

Simpele oplossingen

Op onderstaande links kan je zien hoe je op een simpele manier toch een leuk hok kan maken door een bestaand hok uit te breiden.

De getoonde ren is wel wat aan de kleine kant, maar een grotere ren kan op dezelfde manier aan een hok worden gemonteerd. Gebruik een stuk PVC-rioleringsbuis. Restantjes kan je vaak gratis meekrijgen bij bouwplaatsen (wel eerst even vragen!). ren aan een bestaand hok gemaakt
deze ren is aan een bestaand konijnenhok gebouwd De ren op bovenstaande afbeelding is aan een bestaand hokgemaakt. Via een trappetje kan het konijn naar buiten toe wanneer hij maar wil. Ook kan het binnenhok altijd nog met een deurtje afgesloten worden van de ren. Over het gaas van de onderkant van de ren ligt speelzand zodat hij lekker kan graven. Er ligt ook een wilgentak in zodat hij lekker kan knagen.


 

Leuke voorbeelden van buitenrennen

Onderstaande buitenrennen en hokken zijn wat moeilijker om te maken.

Foto's en bouwtekeningen van leuke buitenrennen (opent in nieuw venster) een leuk konijnenhok
konijnenhok op poten, met daaronder een rennetje Het konijnenhok links op de foto bestaat uit een dag- en nachthok, dat d.m.v. een schuifluikje gescheiden worden. Dit luikje is d.m.v. een koordje vanaf de buitenkant van het hok te bedienen. Onder het hok is er een ren aangebracht. Deze is vanuit het daghok via een trapplank te bereiken. De toegang tot de ren kan d.m.v. een schuif worden gesloten. download hier de bouwtekening: konijnenhok.ppt (powerpoint) of konijnenhok.pdf (Acrobat Reader)
De ren rechts op het plaatje is erg eenvoudig van ontwerp, maar daardoor niet minder goed. Er is voldoende ruimte en speelmogelijkheden voor de konijnen. En de verzorgers kunnen gewoon rechtop in de ren staan. grote, leuke ren waar je als mens helemaal in kunt staan.
een ren aan een blokhut

De ren op de foto links is bevestigd aan een blokhut. Handig, want de muren en het dak zorgen voor een goede beschutting tegen weer en wind.

[klik hier voor een beschrijving en meer foto's]

Dit ruime konijnenhok staat op poten. Onder het hok is een ren gemaakt en het konijn kan door middel van het trapje zelf in en uit zijn nachthok lopen. In de ren zijn verschillende speelmogelijkheden, zoals een pvc-buis om door te lopen en stenen om op te zitten. hok op palen met daaronder een ren
Villa Handlogten Villa Handlogten hier links op de foto is ook een waar konijnenparadijs. Klik op de link of de foto voor meer informatie en foto's.
Rechts op de foto zie je nog een voorbeeld van een mooi konijnenhok. Klik hier voor meer foto's en informatie.
Het hok op de foto links is een ware konijnenburght. Klik hier voor meer informatie en foto's.

 

 

 

 

 

 

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'