Huisvesting je huis aanpassen aan loslopende konijnen
Afdrukken

Je huis aanpassen aan loslopende konijnen

Wanneer je een konijn hebt die in huis rondloopt zul je moeten begrijpen dat er aanpassingen nodig zijn om je spullen te beschermen tegen de scherpe tandjes van je konijn. Het valt het beste te vergelijken met het kindveilig maken van je huis, zeker als je redeneert dat een konijn net zo ondeugend en nieuwsgierig is als een peuter.

De bekendste aanpassing is dan ook wel het wegwerken van kabels en snoeren, achter plinten of door het gebruik van kabelgoten. Het fijne hiervan is, is dat het gelijk ook veel netter staat!

Maar er zijn veel meer zaken waar je rekening mee moet houden. Het behang is bijvoorbeeld ook heel populair bij konijnen (lekker scheuren en knagen!). Kamerplanten veilig wegzetten, volledig buiten het bereik van konijnen houden als deze giftig zijn. Maar ook gordijnen die tot de grond hangen zijn heel interessant. Leuk om mee te spelen…en heerlijk om de tanden eens in te zetten. De bezem zal het ook kunnen ontgelden en de stoffer of de poetsdoek zijn ook niet meer veilig.

De meeste konijnen vinden het heerlijk om aan de plinten te knagen en de drempel, hoeveel afleiding en speelgoed je ze ook aanbiedt, dit is veel leuker. Om te zorgen dat ze hiermee stoppen kun je de plaatsen waar ze graag aan knagen insmeren met een anti-nagelbijt product. Dat zal ze leren!

Er zijn ook konijnen die aan het meubilair knagen, heel vervelend en ontzettend zonde natuurlijk. Om ze dit af te leren heb je grof geschut en veel geduld nodig. Zodra je merkt dat het konijn aan de bank knaagt zeg je luid 'NEE!' en spuit je hem nat met de plantenspuit of een waterpistooltje. Je zult het even moeten volhouden, maar de aanhouder wint!

Zorg dat je boeken, de post, notities en kaarsen op een veilige plaats zet of opbergt. Het staat behoorlijk stom als je je belasting papieren opstuurt in een aangevreten envelop en de kosten kunnen behoorlijk oplopen wanneer je je aangevreten bibliotheekboeken inlevert…

Zoals je ziet zijn er heel wat zaken waar je aan moet denken als je konijn losloopt. En dan hebben we de 'kleinere zaken' nog niet eens genoemd zoals het stiekem opeten van een koekje, de boterham of het stukje chocolade wat op tafel ligt…herstel lag.

We wensen je veel succes, geef het niet gelijk op als je denkt dat het te ingewikkeld is. Een konijn dat los mag lopen in de woonkamer kan zich geweldig ontwikkelen en is al deze aanpassingen zeker waard!

 
Reacties (2)
reactie op: knagen
2 zaterdag 04 december 2010 17:47
Stichting de Hoge Hoed
Het is best mogelijk dat de anti-nagelbijt is uitgewerkt. De enige manier om dat te testen is er zelf aan likken... Of gewoon voor de zekerheid nog een laagje smeren. Dat kan natuurlijk ook!
knagen
1 zaterdag 04 december 2010 10:33
tessa
hallo,
Ik heb mijn konijn al bijna een heel jaar en ik dacht dat hij niet meer knaagde maar vandaag was ik douche en mijn vader zat in de kamer en mijn konijn liep los in de keuken meestal doet hij niet maar hij heeft wel 5 centimeter geknaagd aan de plinten wat kan ik er aan doen? anti-nagelbijt had ik er een tijdje geleden opgesmeerd kan het zijn dat dat weg is gegaan?

Alvast bedankt
Tessa

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'