Huisvesting traplopen
Afdrukken

Traplopen

Konijnen kunnen heel goed traplopen. Ze hebben stevige achterpoten en sterke rugspieren en ook de tere voetzolen zullen niet snel beschadigen door trappen te lopen. Toch kan het gevaarlijk zijn om je konijn te laten trappenlopen. Konijnen zijn vaak nogal schrikachtig, en als ze op de trap schrikken kunnen ze naar beneden vallen. Als ze in paniek raken gaan ze spartelen. De rugspieren zijn zo sterk dat het dier zijn eigen rugwervels kan breken.

Het gevolg van de val en van de gebroken rugwervel(s) is in veel gevallen dat het achterlijf van het konijn verlamd raakt. Er zijn vaak geen therapieën waarbij dit weer kan herstellen. Het is dus beter om je konijn niet op de trap te laten lopen. Het zal misschien 100 keer goed gaan, maar het kan ook een keer fout gaan.

Een kamer of verdieping is ruim genoeg voor een of meerdere konijnen en het is veel veiliger. De trap kan je afschermen met een (kinder-) traphekje. Vaak zitten de spijltjes te breed uit elkaar en kan het konijn er nog gewoon tussendoor. Dan kan je het hekje verder afschermen met wat gaas of een stuk plexiglas.

 

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'